ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΥΠΑΤΕ
Συναδελφοι /σες
Το Σαββατο στις 27-06-2015 στην Αθηνα εγινε μια αχρωμη γενικη συνελευση του Τυπατε ελεγχομενη με πολυχρωμα χαρτακια και με τους προυχοντες να καθονται πλατεια και τους αποκληρους στην δευτερη πλατεια και στις γωνιες.
Στην γενικη συνελευση ολα ηταν υπο ελεγχο πχ αν ο ομιλητης ηταν αρεστος μπορουσε να μιλησει και πολυ πανω απο 4 λεπτα (χρονος ομιλιας) αλλα οταν ο ομιλητης ελεγε λογια που δεν τους αρεσαν στα 2 λεπτα ηταν τελειωμενος.
Πριν την Γ/Σ του ΤΥΠΑΤΕ μας ελεγαν οτι θα μας φερουν γνωμοδοτηση απο καθηγητη πανεπιστημιου η οποια θα απανταει σε διαφορα ζητηματα που θα ετιθεντο και πανω στις απαντησεις αυτες υποτιθεται η Γ/Σ θα επαιρνε αποφασεις.Αντι αυτων κυκλοφορησε απο το Δ/Σ του ΤΥΠΑΤΕ σε παραταξεις και συλλογους συνταξιουχων (εκτος ΣΑΑΑΤΕ) πριν την Γ/Σ ανυπογραφο προσχεδιο γνωμοδοτησης του καθηγητη Στεργιου,αυτο το προσχεδιο ο προεδρος του Τυπατε ανερυθριαστα το παρουσιασε ως γνωμοδοτηση και βεβαια δεν το εμφανισε στην Γ/Σ.
Συναντησεις επι συναντησεων παραταξεων και συλλογων με αντικειμενο σε ποια ερωτηματα επιζητουμε απαντησεις απο τον κ Στεργιου-συνεδριασεις και ξανα συνεδριασεις στις επιτροπες τροποποιησης των αρθρων του καταστατικου. Αληθεια σε ποια νομικα δεδομενα βασισθηκε η επιτροπη τροποποιησης των αρθρων του καταστατικου και προτεινε τις διαφορες τροποποιησεις???
Στην συνελευση αυτη εγινε σημαια απο την συσπειρωση και απο ορισμενους εξεχοντες της Δησυε μια αποφαση η 1352/2015 του πρωτοδικειου Αθηνων η αποφαση αυτη αναφερεται στην μη επιστροφη εισφορων του ΕΛΕΜ -λες και ειναι τελεσιδικη αποφαση –.
Η αποφαση αυτη τους ανεπτερωσε τα σχεδια για την δημιουργια ταμειου υγειας.
Το κερασακι στην τουρτα ηρθε απο εκπροσωπους της συσπειρωσης που απευθυνθηκαν σε ολους εμας που φυγαμε με τα προγραμματα εθελουσιας.
Ειμαστε οι βολεψακηδες-πηραμε χοντρα πακετα απο την εθελουσια-απο το εφαπαξ-απο τις αποζημειωσεις -οι περισσοτεροι απο εμας γιναμε διευθυντες/τριες με <<μεσον>> και να παψουμε να ασχολουμαστε με τον ΕΛΕΜ.
Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε. Οι εκπροσωποι της Συσπ δεν γνωριζουν οτι πολλοι απο εμας αναγκαστηκαν να φυγουν πολυ νωριτερα απο την ενεργο υπηρεσια απο οτι ειχαν σχεδιασει στην ζωη τους για να μην χασουν τα ασφαλιστικα τους δικαιωματα-αναγκαστηκαν να φυγουν διοτι καποιοι τους πιεζαν-αναγκαστηκαν να φυγουν απο ενα αφιλοξενο υπηρεσιακα περιβαλλον αφου πρωτα υποβαθμισθηκαν- με τα προγραμματα εθελουσιας φυγαν δεκαδες συναδελφοι για να βρουν καπου αλλου εργασια-επισης φυγαν συναδελοι που ολο το <<πακετο>> το εξαργυρωσαν με την αυτασφαλιση τους και τωρα εχουν σοβαρο προβλημα επιβιωσης γιατι μεταξυ αλλων ειχαν και δανεια.
Μεσα σε ενα τετοιο ωραιο κλιμα ως εκπροσωπος του συλλογου μας κατορθωσα σε δυο λεπτα να ψελισω τις προτασεις του ΣΑΑΑΤΕ.
Α) Δικαιουχοι των αποθεματικων του ΕΛΕΜ ειναι οσοι κατεβαλαν διαχρονικα εισφορες- βεβαιως αναλογικα και συμφωνα με τις εισφορες τους.
Β) Συμφωνα με το προσχεδιο γνωμοδοτησης του καθηγητη Στεργιου προτεινεται η δυνατοτητα παροχης βοηθηματος απο τον ΕΛΕΜ ,ακομη γινεται γνωστο οτι υπαρχει γνωμοδοτηση καθηγητη του ασφαλιστικου δικαιου της νομικης Αθηνων την οποια προκαλεσε ομαδα δικηγορων. Η γνωμοδοτηση ειναι απλη και ξεκαθαρη και λεει οτι μπορουμε να παρουμε πισω τις εισφορες μας αλλα και του εργοδοτη ,αμεσα και συμφωνα με τον υπαρχοντα κανονισμο του ΕΛΕΜ. Απο εμας εξαρταται ποια προταση θα υοθετησουμε.
Γ) Για την νομικη θωρακιση του ΕΛΕΜ θα πρεπει να προβουμε στην δημιουργια επαγγελματικου ταμειου ασφαλισης. Το ταμειο αυτο βεβαια θα μπορει εκτος της συμπληρωματικης επικουρησης να δινει και εφαπαξ καταβολη συμπληρωματικης επικουρικης συνταξης.
Συναδελφοι /σες οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε ολο και περισοτεροι οτι εχουμε μπλεξει με ανθρωπους που βαδιζουν βασει οργανωμενου σχεδιου τοσο και πιο ευκολα θα τους αντιμετωπισουμε .

